Над  24 часа след атентата в Москва Русия потъна в скръб. Сега

...
Над  24 часа след атентата в Москва Русия потъна в скръб. Сега
Коментари Харесай

Българи в Русия са потресени от атентата , ето разказът им

Над  24 часа след атентата в Москва Русия потъна в тъга. Сега хората чакат отговори. Терористичният акт взе 133 жертви, измежду които и деца. Йорданка и Диан са семейство стоматолози, които са в Москва от няколко десетилетия. Често посещавали мястото на атентата. Там правили научни изложения, ходили на концерти. 

" Това е някакъв пъкъл, да вървиш с автомат и да разстрелват хора, които са отишли на концерт. Истински пъкъл е това ", споделя Диан Иванов по Народоосвободителна въстаническа армия. 

" Често вървим там. Там са нашите стоматологични изложения, ходили сме на концерти. Първата реакция е безспорен потрес ", показва и Йорданка Чанева. 

Петък вечер, към 20 часа, Йорданка и Диан се прибират от работа. Те са стоматолози в Москва от 30 години. Когато присъединили тв приемниците не могли да повярват на това, което виждат.

" Бяхме доста шокирани. Атентати се чакаха преди изборите. Имаше доста, които са били предотвратени. Но атентат след изборите никой не е очаквал ", твърди Йорданка. А Диан добавя, че от 14 години всичко е умерено.

Двамата разбрали от медиите за нападението. Те постоянно посещавали " Крокус сити хол ". Сградата е построена през 2009 година и може да побере близо 7 000 души. Йорданка завела майка си там, когато последно ги е посетила в Русия.

Сградата се намира в покрайнините на Москва. Дотам води околовръстното шосе на столицата и метростанция единствено с един вход и излаз. Тъй като е отвън града се оказва, че ограниченията за сигурност там са разнообразни.

" За да влезете в един огромен магазин, мол, кино, спектакъл... винаги има металотърсачи. Има защита. Ако сте с раница в метрото има скенер. Задължително се пуска раницата през скенер, за да се види дали се носи оръжие ", изяснява Йорданка. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР